Dziki Dzik - Tradycja i Smak

 

Dziki Dzik to miejsce, gdzie polska tradycja stawiana jest na pierwszym miejscu. Nasza firma zlokalizowana jest w Emilii w okolicy Zgierza, w województwie łódzkim. Od lat naszą specjalizacją jest dziczyzna, wyroby wiejskie, domowe wypieki, naturalne przetwory i wyśmienite mięsa. Posiadamy bogatą ofertę, a wszystko, co robimy, robimy z pasją i miłością do smaku. Nasze produkty są wyjątkowe, ponieważ korzystamy tylko z najwyższej jakości składników, a pyszne przepisy są przekazywane z pokolenia na pokolenie. W Dzikim Dziku stawiamy na jakość, dlatego nasze ciasta pieczone są na maśle, a chleb na zakwasie, który oferujemy, wypiekany jest w piecu ceglanym. Jesteśmy dumni z naszej oferty, która obejmuje również jaja ze wsi, twaróg wiejski z durszlaka, sery twarogowe wędzone, ręcznie lepione pierogi, naturalne miody, konfitury, przetwory domowe, naturalne kiszonki, smalce i wiele innych.

śpiący dzik

W Dzikim Dziku chlubimy się wyśmienitymi mięsami i przede wszystkim, wyrobami z dziczyzny. Dziczyzna jest nie tylko smaczna, ale przede wszystkim zdrowa. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, jest bogata w białko, żelazo i cynk. Zawiera najmniej cholesterolu i najwięcej składników odżywczych. Dziczyzna przez wiele wieków była ulubionym daniem na dworskich stołach i właśnie u nas można jej skosztować. 

 

złoty napis na desce